Nová kuchárska kniha

Nová kuchárska kniha

Autor: Terézia Vansová
Rok vydania: 2017
Žáner: Recepty
Formát: 8° octavo
Počet strán: 414
Stav: veľmi dobrý
Väzba: pevná
ISBN: 978-80-971859-3-0

15,00 €

Faksimile podľa tretieho vydania z roku 1930

Vansovej kuchárka je považovaná za druhú kuchársku knihu v slovenčine. Vo svojej dobe bola veľmi populárna, vyšlo niekoľko vydaní, prvé v roku 1914. Kniha obsahuje viac ako 900 receptov z konca 19. a začiatku 20. storočia, z ktorých mnohé sú aktuálne dodnes (polievky, závarky, omáčky, predkrmy, prívary, jedlá zo zeleniny, zemiakov, ryby, mäso, šaláty, múčniky, palacinky, kysnuté cestá, vyprážané cestá, rolády, omelety, krémy, pudingy, torty, zákusky, cukrovinky, krémy, zavárané ovocie a lekváre, jedlá z kapusty a zeleniny na zimu, pečenie chleba). Nechýbajú ani dobré rady, rôzne postupy či opisy vtedajších zvykov (napr. čo sa varí, keď prídu hostia, ako sa stoluje, a pod.).

Súvisiace produkty

Kapor a iné jedlá z rýb

skladom

Kapor a iné jedlá z rýb

1,00 €